top of page

Anette

Av yrke er jeg folkehelserådgiver og skrev min kandidatoppgave om natur og psykisk helse allerede i 2003.
Jeg studerte folkehelsevitenskap ved Institutt for Samfunnsmedisin i Tromsø. 

I 16 år jobbet jeg som isbre/fjellfører for Svartisen bre-og turlag, du finner meg fremdeles et steinkast fre breen. De siste årene har jeg også blitt sertifisert instruktør i;


Oppmerksomt nærvær - SCAT i Oslo
(Scancinavian Center of Awareness Training) 

Instruktør i DEVA yoga - Katrine Berge, Bodø
Instruktør i Mindful yoga for psykisk helse - Kristin Vikjord

Jeg har bred erfaring innen bre og redning på bre.
Redning og søk i skred, snø og på barmark og ble i 2019 sertifisert førstehjelpsinstruktør

Høsten 2021 Var jeg deltager i det første kullet på UIA,
Naturterapeutisk arbeid og har etter dette fått betegnelsen
FRILUFTSTERAPEUT


Fjellfølelsen fikk jeg nok allerede som ganske liten. Jeg husker følelsen av å våkne fordi jeg kjente at sola skinte. Husker jeg lå helt stille til jeg hørte min far begynte å romstere i kottet for å finne fram sekken og termosen. Da visste jeg at det ble fjelltur. Jeg måtte være med - naturen lokket og dro. Jeg kan enda huske undringen underveis: Hva var det som fantes bak fjellene, i skogene og på de hvite viddene?

Flere år senere tenker jeg: Gjennom livet får vi oppturer og nedturer – noe blir mye bedre enn man hadde tenkt seg og noe blir helt annerledes. Etter mange år med ekstremsport på bre og ski sa kroppen min stopp, men naturen var fremdeles der. Jeg måtte tenke nytt. I denne prosessen fant jeg nye skatter.

I dag er mitt mål å vise vei ”inn i naturen”. Fjellene og dalene, fjæra og det ville havet, breen og elvene -bare litt saktere denne gangen. Jeg vil vise folk gaven naturen gir bare ved å være der ute. Naturen stiller ingen krav til høydemeter, distane, utstyr eller fart.

Oppmerksomhetstrening og yoga er metoder som framelsker det jeg opplever naturen lenge har prøvd å fortelle oss. Nemlig å fjerne stæsj, kav og mas og heller holde fokus på å stabile grunnpilarer: Aksepten av oss selv og livet. Nærheten til naturen, oss selv og hverandre. Kunnskapen om hvordan energien kommer i balanse. Pulsen og ikke minst -det viktigste av alt; Pusten.

Bli med oss og FinnUT mer
-Anette

bottom of page